Kako izračunati potrebnu snagu klima uređaja?

Odabir klima uređaja za stambeni ili poslovni prostor nije jednostavan posao. Servis klima uređaja "Frigo Peđa" iz Pančeva će Vam pomoći oko ovog problema svojim izlaskom na teren i procenjivanjem situacije i prirode problematike. Ukoliko i sami želite više da saznate o rešavanju problema oko odabira klima uređaja odgovarajućeg kapaciteta i snage, pročitajte tekst u nastavku i jednostavnim unošenjem dimenzija prostorije izračunajte potrebnu snagu klima uređaja.

Kapacitet klima uređaja zavisi od raznih parametara od kojih su najvažniji površina i visina prostorije za koju se planira ugradnja klima uređaja. Ostali faktori koji svakako nisu zanemarljivi pri odabiru potrebne snage jedinice su izolacija i izloženost prostorije suncu kao i zastakljena površina prostorije, odnosno veličina staklenih vrata ili prozora. Ono što svakako ne smemo izostaviti pri planiranju ugradnje klima uređaja je broj ljudi koji borave u prostoriji, kao i električni uređaji koji se nalaze u istoj i koji svojim radom mogu da podignu temperaturu prostorije.

Kapacitet klima uređaja izražava se u BTU (skraćenica od British thermal unit). BTU je količina energije koja odgovara energiji od 1055 J (Džula), odnosno količini toplote koju uređaj razmeni sa okolinom u jedinici vremena. Na našim prostorima u žargonu se za jedinice od 9000 BTU kaže i "devetka", za 12000 BTU "dvanaestica", i tako dalje.

U nastavku možete uneti osnovne parametre za izračunavanje i dobiti rezultat potrebne snage i kapaciteta klima uređaja. Zbog sigurnujeg i pametnijeg narednog koraka, kupovine i ugradnje klima uređaja, svakako konsultujte naš stručni tim koji će vam svojim dugogodišnjim iskustvom u odnosu na sve navedene parametre koji utiču na odabir predložiti optimalni kapacitet klima uređaja.


Kalkulator za izračunavanje snage klima uređaja


Dužina prostorije: 5 m
Širina prostorije: 5 m
Visina prostorije
Manje od 2.7m Više od 2.7m
Preporučena snaga: 0.00

Servis za ugradnju klima uređaja "Frigo Peđa" iz Pančeva Vam nudi usluge montaže (instalacija spoljašnje i unutrašnje jedinice), mali i veliki servis, odnosno redovno održavanje, ali i popravku svih vrsta kvarova klima uređaja.